Våra tjänster

Vi vet hur krångligt det kan vara att upphandla IT. Du ska översätta verksamhetens behov, formulera krav på rätt sätt och dessutom undvika överprövning. På DirSys är vi specialister på IT-upphandling. Med vår upphandlingsmodell kan vi hjälpa er hela vägen – från behov till god affär.

Vi hjälper er att:

Omvärldsbevaka

Vad kan ni dra för lärdomar av vad andra har gjort tidigare? Vilka leverantörer och lösningar finns på marknaden? Med vår hjälp leder omvärldsbevakning till att ni ställer rätt krav. Genom en dialog med marknaden skapas också ett intresse för er affär – vilket kan leda till bättre lösningar, till bättre pris.

Genomföra kravanalys

Hur ska verksamhetens behov översättas till en kravspecifikation? Vi fångar upp behovet och ser till att det återspeglas i era upphandlingsdokument – allt för att upphandlingen ska leda till högsta möjliga verksamhetsnytta.

Upphandla

Hur ska inkomna anbud utvärderas för att ni ska få bästa lösning till bästa pris? Vi hjälper er ta fram en utvärderingsmodell med rätt balans och viktning där fokus ligger på funktionalitet och användarvänlighet.

Införa den nya lösningen

Att få en ny lösning på plats kan vara utmanande. Vi stöttar er i införandeprojektet så att verksamheten involveras på bästa sätt. Genom kvalitetssäkring och uppföljning ser vi även till att ni blir nöjda och att leverantören håller vad som lovats.

Vill du veta mer om DirSys upphandlingsmodell eller hur vi kan stötta er? Ta kontakt med mig, Tobias Hjeltman. 

 

Tobias Hjeltman

Konsultansvarig

tobias.hjeltman@dirsys.com

031-701 67 55

Det här säger våra kunder om oss

“Allt har gått enligt plan. Sanna Helenius från DirSys hade stenkoll på planeringen, vilket har gjort hela processen väldigt smidig. Mitt i projektet ringde en annan kommun som hade hört vad vi hade på gång. Jag berättade om hur det har fungerat och tipsade om Sanna. Jag rekommenderade den här kommunen att göra samma resa – det är viktigt att inte tro att man klarar av det här på egen hand.”

– Dragan Danilovic, Bygglovschef, Trollhättans stad”