Sätt ramarna för er digitala förvaltning

Del II i webinarserien Etablera en digital förvaltning

Sätt ramarna för er digitala förvaltning

I det här webinaret går vi igenom hur ni tar fram en styrmodell för er digitala förvaltning som hjälper er uppnå nyttoeffekter som kostnadsbesparingar och ökad användarnöjdhet hos era anställda.

Under webinaret går vi igenom:

  • Hur ni sätter ansvarsområden och roller
  • Vilka mötesformer som bör finnas på plats i förvaltningsarbetet
  • Hur ni möjliggör att förvaltningen stöttar era processer
  • När under året förvaltningsaktiviteter ska ske

Det här webinaret är andra delen i serien Etablera en digital förvaltning som syftar till att hjälpa organisationer få ut nyttan av den moderna digitala miljön.

Webinaret sändes den 11:e mars 2021.

Presentatörer

Författare för blogginlägget Håll IT-förvaltningen levande

Jenny Engelbrektsson

Konsult IT-management

Elias Wennersten

Applikationskonsult

Se webinarinspelningen!

Det här webinaret har redan sänts, men självklart kan du se inspelningen i efterhand. Fyll i formuläret så kommer du direkt till videon.

Se fler webinar i serien

Många organisationer är fast i en systemförvaltningsmodell där arbetet med att förvalta organisationens IT utgår från enskilda system. Dagens IT-miljö består dock av mer än bara isolerade IT-system. Organisationer nyttjar idag mängder av olika digitala tjänster som levereras på olika sätt. När förvaltningen dessutom enbart är IT-fokuserad stödjer den inte verksamhetens arbetssätt och processer. Det blir då svårt att få ut de nyttoeffekter man önskar i form av kostnadsbesparingar och effektiviseringsmöjligheter.

I webinarserien Etablera en digital förvaltning lär vi ut hur organisationer får ut nyttan av den moderna digitala miljön.

Del I – Kom igång med er digitala förvaltning – Torsdag 25:e februari

Vi pratar om varför ni ska gå från systemförvaltning till en digital förvaltning. Vi går även igenom hur ni startar igång arbetet mot en mer modern förvaltning och hur ni får gehör för frågan hos ledningen.

Se webinaret i efterhand här –>

Del II – Sätt ramarna för er digitala förvaltning – Torsdag 11:e mars

Vi pratar om hur ni tar fram en styrmodell för er digitala förvaltning med roller, ansvar och mötesformer. Vi pratar även om hur ni möjliggör att förvaltningen stöttar era processer och arbetssätt.

Se webinaret i efterhand här –>

Del III – Etablera er digitala förvaltning i verksamheten – Torsdag 25:e mars

Vi går igenom hur ni etablerar ert nya arbetssätt och når de uppsatta målen. Vi diskuterar även hur ni håller arbetssättet levande över tid.

Se webinaret i efterhand här –>

Relaterat innehåll: