Etablera er digitala förvaltning i verksamheten

Del III i webinarserien Etablera en digital förvaltning

Etablera er digitala förvaltning i verksamheten

Nu har ni påbörjat en beskrivning av en förvaltningsmodell, tydliggjort roller, ansvar och mötesformer samt förankrat och skapat samsyn i organisationen. Men hur får ni arbetssättet levande i verksamheten? Hur undviker ni att det inte blir ännu en pappersprodukt som samlar damm? I tredje delen av webinarserien Etablera en digital förvaltning går vi igenom hur ni etablerar ert nya arbetssätt i verksamheten och når de uppsatta målen. Vi diskuterar även hur ni håller arbetssättet levande över tid.

Vi går igenom:

  • Nycklar för att etablera arbetssättet
  • Nycklar för att hålla arbetssätten levande
  • Hur ni arbetar med ständiga förbättringar

 

Det här webinaret är tredje delen i serien Etablera en digital förvaltning som syftar till att hjälpa organisationer få ut nyttan av den moderna digitala miljön.

Webinaret sändes torsdagen den 25:e mars 2021.

Presentatörer

Författare för blogginlägget Håll IT-förvaltningen levande

Jenny Engelbrektsson

Konsult IT-management

Elias Wennersten

Applikationskonsult

Se webinarinspelningen!

Det här webinaret har redan sänts, men självklart kan du se inspelningen i efterhand. Fyll i formuläret så kommer du direkt till videon.

Se fler webinar i serien

Många organisationer är fast i en systemförvaltningsmodell där arbetet med att förvalta organisationens IT utgår från enskilda system. Dagens IT-miljö består dock av mer än bara isolerade IT-system. Organisationer nyttjar idag mängder av olika digitala tjänster som levereras på olika sätt. När förvaltningen dessutom enbart är IT-fokuserad stödjer den inte verksamhetens arbetssätt och processer. Det blir då svårt att få ut de nyttoeffekter man önskar i form av kostnadsbesparingar och effektiviseringsmöjligheter.

I webinarserien Etablera en digital förvaltning lär vi ut hur organisationer får ut nyttan av den moderna digitala miljön.

Del I – Kom igång med er digitala förvaltning – Torsdag 25:e februari

Vi pratar om varför ni ska gå från systemförvaltning till en digital förvaltning. Vi går även igenom hur ni startar igång arbetet mot en mer modern förvaltning och hur ni får gehör för frågan hos ledningen.

Se webinaret i efterhand här –>

Del II – Sätt ramarna för er digitala förvaltning – Torsdag 11:e mars

Vi pratar om hur ni tar fram en styrmodell för er digitala förvaltning med roller, ansvar och mötesformer. Vi pratar även om hur ni möjliggör att förvaltningen stöttar era processer och arbetssätt.

Se webinaret i efterhand här –>

Del III – Etablera er digitala förvaltning i verksamheten – Torsdag 25:e mars

Vi går igenom hur ni etablerar ert nya arbetssätt och når de uppsatta målen. Vi diskuterar även hur ni håller arbetssättet levande över tid. 

Se webinaret i efterhand här –>

Relaterat innehåll: