DIGframe Användarföreningsdag 28:e april 2022

Förutsättningar för den digitala framtiden!

DIGframe Användarföreningsdag 28:e april 2022

Användarföreningsdagen finns till för att inspirera DIGframe-användare i ert digitaliserings- och informationssäkerhetsarbete. För att lyckas med det är det flera pusselbitar som behöver finnas på plats. I år har därför Användarföreningsdagen temat Förutsättningar för den digitala framtiden.

Vi längtar efter att träffa er och satsar därför på att användarföreningsdagen ska hållas på plats i Göteborg den 28:e april! 

Nytt upplägg i år!

Dagen bjuder på inspirerande presentationer, diskussioner och konkreta tips på hur du skapar förutsättningar för den digitala framtiden med hjälp av DIGframe. Vi kommer diskutera samtliga styrmodeller så eventet passar dig – oavsett om du arbetar med informationssäkerhet, digital förvaltning eller digital utveckling i DIGframe.

Nytt för i år är att vi kommer bjuda in till separata spår inom respektive område – informationssäkerhet, digital förvaltning och digitalisering. Här finns chans för dig att fördjupa dig inom det område som intresserar dig mest!

Dessutom bjuder vi in till en heldag, där de som vill är välkomna på middag med en inspirerande talare.

Vi lovar dig som vill vara ledande inom digitalisering och informationssäkerhet en mycket inspirerande dag!

Hur vi hanterar eventet utifrån rådande restriktioner hittar du längre ner på sidan.

Agenda för dagen!

Agendan uppdateras löpande

Förmiddagspasset


9.00 – Förmingel & frukostmacka

Vi träffas i Chalmersska husets vackra lokaler. Chalmersska huset finner du mitt i centrala Göteborg, med gångavstånd från centralstationen. Här möts du av en vacker fasad från tidigt 1800-tal och ett hus med en spännande och rik historia. Vi förminglar och knyter kontakter, äntligen face-to-face!


09:30 – Produktnyheter & roadmap

Vi presenterar våra senaste produktnyheter för DIGframe och våra kommande släpp. Här finns chans för dig att ta del av vår roadmap och vart vår utveckling är på väg.

11:15 – Kundpresentation

Talare släpps löpande!

 

Lunchpaus!

12.00-13.15 Gemensam lunch

Vi äter en gemensam lunch i Chalmersska husets salong.

Eftermiddagspasset


13:15 – Kundpresentation

Talare släpps löpande!


14:15 – Separata spår – förvaltning, digitalisering eller informationssäkerhet

Välj ett av våra tre spår! Här finns chans för dig att fördjupa dig i det ämne som intresserad dig mest. Vi kommer fokusera på metod, arbetssätt och framgångsfaktorer.

Är ni flera från organisationen finns möjlighet att gå olika spår så att ni får med er maximal inspiration från dagen.

Spår 1 – Från anskaffning till avveckling – Jenny Engelbrektsson & Sanna Helenius

I takt med den digitala utvecklingen och förändringen i hur tjänster levereras ökar också våra IT-system och digitala tjänster i omfattning och komplexitet. Det är en utmaning att få en överblick och säkerställa att vi har rätt stöd till rätt kostnad.

Hur hanterar ni era informationstillgångar från anskaffning till avveckling? Vilka är framgångsfaktorerna för en effektiv livscykelhantering av era informationstillgångar? Och hur kan det hjälpa er att fatta kloka förvaltningsbeslut?

Under passet för Anskaffning och förvaltning går vi igenom hur ni tar hand om era informationstillgångar genom hela livscykeln för dagens och framtidens system. Dessutom kör vi en övning kring era utmaningar och hur ni får rätt stöd vid anskaffning och avveckling.

Spår 2 – Förutsättningar för digital framgång – Jenny Broberg Kudryk & Jens Ingelsäter

Den sökta förflyttningen till den digitala framtiden riskerar att bromsa upp eller helt stanna av på grund av nuvarande begränsande strukturer. Många organisationer saknar både rätt tekniska strukturer såväl som nödvändiga förmågor och kompetenser.

Under passet lyfter vi fram viktiga framgångsfaktorer, pusselbitar och verktyg som gör det möjligt att accelerera och nå framgång i digitaliseringsarbetet. Därtill bjuder vi på en utmanande men spännande övning samt en alldeles färsk trendanalys.

Spår 3 – Informationssäkerhet skapar rätt förutsättningar för en digital framtid – Filip Gårdelöv & Måns Viktorsson

Informationen en organisation förfogar över är essentiell och därmed också en förutsättning för en effektiv digital utveckling. Trenden i samhället är att vi vill dra nytta av de möjligheter digitaliseringen erbjuder. För att kunna dra nytta av dessa möjligheter behöver vi som organisation säkerställa att all information vi hanterar ges en lämplig skyddsnivå.

Under passet kommer vi diskutera hur vi säkerställer en informationssäker digital utveckling. Utöver detta kommer vi göra en övning där ni får applicera begreppet informationssäker digital utveckling i er organisation.


15:45 – Tack för idag!

Dagspasset avslutas. För er som kommer medverka på kvällen möts vi igen kl. 18.00.

Kvällspasset

18.00 Mingel, middag och talare – Framtiden är plattformar – med Bo Dahlbom

För de som vill finns chans att fortsätta mingla och nätverka under en gemensam middag. Vi äter en gemensam två-rätters middag på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.

Under middagen kommer vi att dessutom att lyssna på en engagerande föreläsning av Bo Dahlbom.

Framtiden är plattformar – Bo Dahlbom

De digitala plattformarna blir allt viktigare som handelsplatser, arbetsplatser, nav i städernas transporter, i utbildning, hälsovård, kultur- och myndighetsutövning.

De företag som driver de stora plattformarna blir bara mäktigare och rikare. Vad kan vi lära av de företagen? Kan vi klara oss utan dem? Hur blir kommunerna plattformar, hur blir man ett plattformsföretag?

Bo Dahlbom är en känd debattör och föreläsare om digitaliseringens betydelse för samhälle och näringsliv. Han är IT-professor vid Göteborgs universitet, ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, och mångårig rådgivare till regeringen i IT-politiska frågor. Besök honom gärna på bodahlbom.se  

Två alternativ för deltagande

I år har vi delat upp deltagandet i två olika alternativ. Du kan välja att delta på enbart dagspasset eller på både dags- och kvälls-passet.

Allt deltagande sker till självkostnadspris och pris för respektive alternativ hittar du nedan. Bjud gärna in dina kollegor till eventet och dela med fördel upp er på olika pass under dagen så att ni får med er maximal inspiration!

När, var, hur

Datum: Torsdag den 28:e april

Tid: Vi startar dagen 9.00 med frukost och avslutar tillsammans 16.00

Därefter startar kvällspasset med middag och talare klockan 18.00.

Pris: Ditt deltagande sker till självkostnadspris.

Dagspasset – från 9.00-16.00 – 2 700 kr exkl moms

Dagspasset + kvällspass med middag & talare – 3 200 kr exkl moms

Plats: Dagspasset kommer ske i Chalmersska Husets lokaler på Södra Hamngatan 11 i Göteborg.

Kvällspasset kommer ske på Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36 i Göteborg.

Sista anmälningsdag: Torsdag den 24:e mars

Om rådande pandemi

Vår förhoppning är att kunna genomföra användarföreningsdagen som ett fysiskt event. Skulle det vara så att det rådande smittoläget inte tillåter detta kommer vi göra nödvändiga ändringar i eventet. Detta innebär antingen ett nytt datum eller att ställa om till digitalt event. Fakturan för anmälan kommer att skickas först i samband med eventet.

Frågor eller funderingar? Kontakta oss på info@dirsys.com.

Varmt välkommen med din anmälan!

Boka din plats!

Välkommen på en inspirerande användarföreningsdag för dig som vill vara ledande inom digitalisering och informationssäkerhet. Boka din plats nedan!

Relaterat innehåll: